Onregelmatig organiseert Music.Aijen concerten in de expositieruimte van Galerie Pictura.

Om zeker te zijn dat we onze musici kunnen betalen vragen wij u minstens 10 dagen van tevoren telefonisch of per mail te reserveren en de betaling uiterlijk een week voor het concert overmaken op rekeningnummer NL66 RBRB 0851 449 131 t.n.v. R.v.d.Veen. Wij hebben minstens 30 betalende toehoorders nodig om het concert door te kunnen laten gaan, dus hoe eerder de betaling op onze rekening staat hoe eerder u en wij weten of het concert doorgaat!

De Entree is all inclusief!! Dus ook de koffie en de wijn!!

zondag 27 februari 2005

2005 / 27 febr. Luca-Wesselink Ensemble

Zondag 27 febr. 2005, 12.30 uur

Het Luca-Wesselink Ensemble brengt, in een authentieke Balkan bezetting van zang, cymbalom en contrabas, een zinderend programma met Hongaarse liederen van Bartók en Kodály, Roemeense liederen van Enescu en “Zigeunerlieder” van Dvorák en Brahms. Zo krijgt dit klassieke repertoire een extra dimensie die ongekende mogelijkheden biedt voor velerlei locaties. Lange tijd bestond het idee dat de stadse en Weense melange van Hongaarse salonstrijkjes en balkanritmes de oorspronkelijke zigeunermuziek was. Hierdoor geïnspireerd verwerkten Liszt, Brahms en Dvorák dit virtuoze genre in hun “Zigeunerweisen”. Echter, in de 20e eeuw trokken Bartók en Kodály naar de binnenlanden om daar eeuwenoude volksliederen op te tekenen en later ook op te nemen met de fonograaf.
Zij ontdekten daar volksmuziek van een heel andere orde, een muzieksoort die praktisch gevrijwaard was gebleven van westerse stijlinvloeden. De vele Oost-Europese liederen en dansen die zij op deze manier hebben bewaard voor het nageslacht werden verwerkt in composities met piano als begeleidingsinstrument. In de uitvoering van Luca-Wesselink keren deze liederen op een levendige wijze terug naar de wortels van hun ontstaan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten